Премиерът Бойко Борисов пристигна в Турция за откриването на новото летище

...
Премиерът Бойко Борисов пристигна в Турция за откриването на новото летище
Коментари Харесай

Борисов в Турция за откриването на новото летище в Истанбул

Премиерът Бойко Борисов дойде в Турция за откриването на новото летище в Истанбул. Той беше посрещнат от турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

„ За мен е чест и наслаждение да вземам участие в тържественото разкриване на новото летище в Истанбул, което се организира на националния празник на прилежаща, другарска и съюзническа Турция – 29 октомври “, разяснява Борисов.

Според българския премиер новото летище в Истанбул не е принос единствено за развиването на транспортната инфраструктура и на търговско-икономическите връзки. " То е забележителна стъпка в реализирането на инфраструктурната съгласуваност на района с Европейски Съюз, която бе измежду целите на българската външна политика по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз “, каза още той. 

Борисов счита, че с изключение на непосреден комшия на България, Турция остава и значим сътрудник в области като миграцията, битката с тероризма, енергетиката, земеделието и отглеждането на животни, търговията.

„ Вярвам, че откриването на новото летище символизира, както нашите досегашни взаимни триумфи, по този начин и бъдещото ни съдействие, взаимно доверие, приемливост и мир “,добави още Борисов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР